Wat is EVC?Dagelijks doe je in verschillende contexten ervaring op. Je verwerft kennis en vaardigheden op school, in je vrije tijd, op je werk, ... Met EVC kan je competenties zichtbaar maken voor jezelf en voor anderen.

Je kan ze laten testen door erkende EVC-aanbieders. Het resultaat wordt in een kwalificatiebewijs of een bewijs van competenties gegoten. Dit kan je inzetten voor vrijstellingen in een opleiding of op de arbeidsmarkt.

Raadpleeg de EVC-aanbieders om een EVC-traject op te starten.

Slide background

"Ik volgde een opleiding tot jeugdanimator, maar het leren was niet gedaan toen ik aan de slag ging bij een jeugdorganisatie. Daar ontdekte ik pas écht hoe ik kinderen moet begeleiden en animeren."

Emma

Slide background

"Ik werk al tien jaar in een bedrijf dat zich specialiseert in webdesign. In het begin volstond het om met enkele grafische programma’s te kunnen werken. Intussen – na jaren vol technologische ontwikkelingen – leerde ik al doende hoe ik interactieve websites moet creëren. Een nieuwe competentie die ik me eigen maakte."

Marie

Slide background

"Toen ze me vroegen om in de raad van bestuur van onze sportclub te zetelen, zei ik meteen ‘ja’. Gelukkig maar, ik ontdekte er mijn passie voor cijfers. Vandaag – na ettelijke jaren rekeningen doornemen – heb ik er een nieuwe competentie bij: ik kan de begroting van een vzw opstellen en analyseren."

Arthur